linkedin2 twitter facebook check arrow-left arrow-right play share search download envelope
Collega's aan het woord
"De samenwerking binnen CBS is heel prettig"
Quotes van collega's

Piet Daas

Data scientist

"Ik coördineer onderzoek naar big data bij CBS. Een van de projecten die we hebben uitgevoerd was een groot onderzoek naar verkeersdata."

Emilie Jongewaard

Teammanager Ontwikkeling

"Als je met de IT van morgen aan de slag wil, moet je vandaag bij ons komen werken."

Martijn Bronsveld

IT-projectmanager

"Stilstaan is er in mijn werk niet bij met steeds weer nieuwe ontwikkelingen, nieuwe versies van programma’s en innovatievere technieken."

Nilani Perampalam

Statistisch onderzoeker

"Er is een ongelooflijke hoeveelheid kennis aanwezig bij het CBS en dat zorgt er voor dat je elke dag weer nieuwe dingen leert."

Floris Jansen

Statistisch onderzoeker en woordvoerder

“CBS geeft de mogelijkheid om je veelzijdig te ontwikkelen: van data-expert tot woordvoerder.”

Jij hier?

Word jij een van onze collega's?

We hebben plaats voor innovatieve onderzoekers en ambitieuze it’ers die willen pionieren in de frontlinie van hun vakgebied.​

Nilani Perampalam, Statistisch onderzoeker

" Een flexibele werkgever en moderne organisatie "

Bekijk filmpje
Sandra Vasconcellos, Traffic coördinator, CBS Communicatie en Nieuws

"De dynamiek, de hectische sfeer, geen dag is hetzelfde"

Hier op de CBS nieuwsvloer voel ik me thuis. De dynamiek, de hectische sfeer, geen dag is hetzelfde. Ik maak onderdeel uit van de centrale regie van de nieuwsredactie. Ik maak en bewaak de planning van onze nieuwsberichten. Daarmee zorg ik voor houvast en overzicht voor alle intern betrokkenen. Maar ook voor de wereld buiten CBS. Dat maakt mij trots. 

Piet Daas - Data scientist

Piet Daas over zijn werk bij CBS

"Ik coördineer het onderzoek naar big data bij CBS. Een van de projecten die we hebben uitgevoerd was een groot onderzoek naar verkeersdata."

Lees meer over het werk van Piet bij CBS
Simon Bruyning, bedrijfsjournalist

“CBS is voor mij een journalistieke snoepwinkel”

Aan mij de schone taak de actualiteit te koppelen aan de enorme berg data die we als organisatie in huis hebben.De grote verscheidenheid aan onderwerpen zorgt voor de broodnodige variatie in mijn werk. Noem een onderwerp en CBS heeft er cijfers over. Een journalistieke snoepwinkel! Werken bij CBS is uitdagend. Ik krijg de ruimte mijn eigen werk te creëren en vorm te geven. Naar mijn wensen en input wordt goed geluisterd. Ik kan zo een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van CBS als moderne informatievoorziener. Die ontwikkeling zal de komende periode nog veel zichtbaarder worden.

Frank Liauw – IT-consultant

Frank Liauw over zijn werk bij CBS

“Het is leuk dat ik hier in meerdere rollen kan werken. Als testmanager, als tester, én als informatieanalist. Ook heb ik binnen projecten gewerkt als facilitator. Laatst bijvoorbeeld bij een workshop over de mobiliteit van werknemers.“

Alles over het werk van Frank
Je bent welkom

Bekijk onze vacatures!

Hebben we je interesse gewekt?
Bekijk dan de vacatures!

Roel Canisius, Projectleider

"Enthousiaste en gedreven teams"

Er is veel mogelijk bij CBS, zolang je zelf de kansen ziet en proactief reageert. Elke 'klus' vraagt om iets anders, kent haar eigen dynamiek en draagt bij aan de complexe uitdagingen waar we als CBS voor staan. In mijn teams zie ik enthousiasme en gedrevenheid.  We hebben plezier in het werk, interesse voor elkaar en er wordt hard gewerkt. Dat maakt mijn werk afwisselend en uitdagend. Maar ook spannend, best wel hectisch en pittig. Voor mij is het een baan waar ik energie van krijg!