linkedin2 twitter facebook check arrow-left arrow-right play share search download envelope
IT bij CBS
Werken aan de IT van dé datarecorder van Nederland
CBS ís IT

In de frontlinie van innovatie

Op dit moment werken er zo’n 170 IT’ers bij CBS. Ze ontwikkelen, testen en beheren de applicaties die onze onderzoekers gebruiken, onderhouden onze netwerken en werken samen met onder meer Google en Microsoft aan innovatieve projecten.

170

IT-collega's

Volop ruimte voor IT-talent

State-of-the-art infrastructuur

CBS is continu bezig met vernieuwen: we werken aan een wereldwijd unieke en state-of-the-art big data infrastructuur. Van het verzamelen van gegevens tot de verwerking ervan, van automatisering tot onze nieuwsredactie: op elk niveau staan ambitieuze IT-projecten op stapel.

Bouw met ons mee!

Er is dan ook volop ruimte voor onder meer test engineers, software ontwikkelaars en security specialisten om mee te bouwen aan het moderne, innovatieve  onderzoeksbureau van de toekomst. Voor alle vacatures kijk je hier.

Marion Hermans, directeur IT

" Wat ons bindt is de enorme passie voor het maken van mooie nieuwe output. "

Bekijk filmpje
Big data

De dagen dat CBS alleen vragenlijsten rondstuurde liggen ver achter ons. Vandaag de dag hebben we de beschikking over databestanden van organisaties als de Belastingdienst, UWV en De Nederlandse Bank, maar ook over bijvoorbeeld de scannerdata van alle grote supermarktketens.

Bigger data

Nieuwe werkwijzen

In onze databank StatLine staan bijna 4 duizend tabellen met in totaal 11 miljard cijfers. De hoeveelheid data die we geautomatiseerd binnenkrijgen loopt elk jaar op. Dit vraagt om nieuwe manieren om data te verwerken, bestanden te koppelen en in samenhang te presenteren.

4000

tabellen in onze databank

Uitdagingen en ambities

Toegankelijke data

Om goede beslissingen te nemen, moet je de cijfers kennen. Steeds meer organisaties weten CBS te vinden. Wij bieden hen informatie op maat, op de manier die het best bij hun behoeften past. Dat betekent dat we ons continu moeten verdiepen in nieuwe vragen en nieuwe onderzoeken. Daarbij staat onze betrouwbaarheid en onafhankelijkheid voorop.

Van data naar verhaal

Wie het nieuws volgt, hoort heel wat meningen. In veel gevallen beschikt CBS over de feiten. Omdat we actuele maatschappelijke discussies van de juiste statistische informatie willen voorzien, moeten we sneller en flexibeler werken. Dit vraagt veel van iedereen in onze organisatie, en zeker ook  van IT-medewerkers.

Collega over CBS

René van den Berg, software ontwikkelaar

" Het statistisch proces vertalen in software "

Bekijk filmpje
IT-vacatures

Specialist Infrastructuur

36 uur per week, Den Haag

Word jij enthousiast van het versnellen van de levering van infrastructuur diensten aan Agile teams en eindgebruikers door het inrichten en door ontwikkelen van selfservice, wil jij beheer ook vergaand automatiseren zodat je daardoor voldoende tijd kan besteden aan het door ontwikkelen van veilige passende hybride infrastructuurdiensten om de vernieuwing bij het CBS te ondersteunen. Weet jij je visie om te zetten in actie en daarbij anderen te enthousiasmeren en mee te nemen?

IT Innovation & Solution architect (specialisatie Data-architectuur, DEN HAAG)

36 uur per week, Den Haag

Het CBS produceert een grote range aan prachtige statistieken op basis van echte Big Data. Maar we willen meer en harder innoveren. Nieuwe bronnen, snellere dataverwerking, betere encryptie of misschien juist versimpelde interfacing. Kortom; help ons bij het eigen maken van nieuwe data-innovaties.

Je bent welkom

Bekijk onze vacatures!

Hebben we je interesse gewekt?
Bekijk dan de vacatures!