linkedin2 twitter facebook check arrow-left arrow-right play share search download envelope
Wat hebben wij te bieden?
Volop carrière-mogelijkheden
Je collega's

Verschillende achtergronden, zelfde focus

Bij het CBS werken mensen met diverse achtergronden nauw samen. Je vindt er economen en software engineers, maar ook wiskundige, natuurkundige, sociologen, gezondheidswetenschappers, biologen, medici, scheikundigen en psychologen. Je ziet er pantalons en spijkerbroeken, mantelpakjes en slobbertruien. Wat iedereen gemeen heeft is een focus op onderzoeksresultaten van de allerbeste kwaliteit.

2000

Collega's bij CBS

Innovatie en ruimte voor ideeën

Om dat te realiseren zijn we altijd op zoek naar betere en efficiëntere methoden en technieken. Naar nieuwe manieren om gegevensbronnen met elkaar te verbinden en onontdekte feiten boven water te krijgen. Innovatie heeft de CBS’er hoog in het vaandel. Dat geldt zeker voor de ICT’ers onder ons. 

Bij CBS zijn we niet bang om ons uit te spreken en gaan we discussies niet uit de weg. Je bijdrage is belangrijker dan leeftijd of status. Iedereen krijgt dan ook de ruimte om zijn of haar ideeën in te brengen.

Collega over CBS

Rob Warmerdam, Beleidsmedewerker Solutions portfolio

" CBS ís IT "

Bekijk filmpje
Carrièremogelijkheden

Doorgroeimogelijkheden

De wereld van ICT is continu in beweging. Wat vandaag state-of-the-art is, is morgen outdated. Dat geldt ook voor CBS. De wijze waarop we data verzamelen, verwerken en publiceren, verandert continu. Daarom besteden we veel aandacht aan kennisverbreding en scholing van onze medewerkers. In samenspraak bepaal jij in welke richting je je verder wilt scholen. We investeren daar geld en tijd in. Daarbij kijken we niet alleen naar de korte termijn maar zeker ook naar je mogelijkheden voor de verdere toekomst. Bij CBS heb je voldoende carrièremogelijkheden, zowel horizontaal als verticaal. Je kunt doorgroeien naar een andere functie, je verder bekwamen in je huidige functie of je specialiseren.

Arbeidsvoorwaarden

CBS is een overheidsorganisatie. Dat betekent dat je profiteert van uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder:

  • Een goed salaris op grond van het Bezoldigingsbesluit Rijksambtenaren (BBRA)
  • Vakantiegeld en een vaste eindejaarsuitkering
  • Goed pensioen bij ABP
  • Flexibele werktijden
  • Mogelijkheid tot compensatieverlof
  • CAO à la carte
  • Mogelijkheid tot thuiswerken
  • NS Businesscard voor dienstreizen
  • Mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen bijvoorbeeld door het volgen van opleidingen
Geheimhoudingsverklaring

Omgaan met gevoelige data

Bij CBS ga je vaak om met zeer vertrouwelijke gegevens. Onze medewerkers ondertekenen een geheimhoudingsverklaring en leggen ook een eed of belofte af, tijdens een officiële bijeenkomst.

IT-vacatures
Je collega's

Nilani Perampalam, Statistisch onderzoeker

"Er is een ongelooflijke hoeveelheid kennis aanwezig bij CBS. Dat zorgt er voor dat je elke dag weer nieuwe dingen leert."

Meer over de CBS collega's